Visie

Onze visie is dat de Nederlandse taal beheersen en aan het werk gaan de beste garantie is voor inburgeren en participeren.

Wij doen dit door:

  • een leerwerktraject aan te bieden, een praktijkopleiding voorafgegaan door een taalboost, aanleren van de ‘vaktaal’, begrip krijgen voor een gepaste werkhouding en hoe Nederlanders met elkaar omgaan in werksituaties. Ook komt aan de orde hoe een deelnemer begrip voor de cultuur uit het land van herkomst kan kweken. Als het nodig is voor het werk bieden wij een VCA-traject aan voor anderstaligen en zorgen wij dat deelnemers een rijbewijs halen. Wij voeren de leerwerktrajecten uit in groepen van 12 statushouders.
  • een vakopleiding op eigen niveau te laten volgen, in de bouw-, infra-, metaalsector of installatiebranche. Een fulltime praktijkopleiding van 3-8 weken, waarna een dienstverband volgt van minimaal 6 maanden. Je wordt gekoppeld aan een werkmaatje, en gedurende maximaal 24 maanden door ons begeleid om een (landelijk erkend) MBO-certificaat (niveau 1 of 2) te halen.
  • samenwerking met ketenpartners bij de invulling van het traject. Wij creĆ«ren draagvlak door samen te werken met de gemeente (klantmanagers/jobhunters), (branche)-opleidingsinstituten, ketenpartners (werkgevers die met elkaar in samenwerkingsverbanden opereren) tijdens het gehele proces en de overdrachtsmomenten.

Stichting de Nieuwe Buren voert de regierol. Wij schakelen professionals in, zoals een assessmentbureau, taaldocenten, praktijkdocenten, organiseren het traject en begeleiden deelnemers en werkgevers zodra het dienstverband gestart is.

Donate Now

Banknumber
NL19TRIO0338547932
Account name
Stichting de Nieuwe Buren